C.V. John Jacobs, docent accordeon en freelance musicus.

Mijn eerste muzieklessen heb ik genoten aan de Volksmuziekschool "Willem Gehrels" te Amsterdam. Ik volgde eerst Algemene Muzikale Vorming met in het 2e jaar met blokfluit erbij. Rond mijn 11e jaar ben ik met accordeonlessen begonnen bij Wim Valenkamp, ook via de Volksmuziekschool. Deze docent heeft mij de liefde voor de "Valse Musette" bijgebracht. Ook heb ik in deze tijd ervaring opgedaan in het accordeonorkest "Accorda Musica".
Tegen het eind van mijn middelbare schoolopleiding (Atheneum B) voelde ik dat ik verder wilde in de muziek en ben accordeon gaan studeren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Arie Willems. Dit was in 1975. In 1981 heb ik mijn DM akte gehaald.
In 1989 heb ik nog aan het Rotterdams Conservatorium de akte DM Toegepaste Electronica Lichte Muziek gehaald, om keyboardlessen te kunnen geven, maar omdat mijn hart op den duur niet bij de popmuziek lag, geef ik deze lessen niet meer.

Overzicht ervaring als docent.
- 1980-1983: Docent accordeon aan de Stichting voor Creatieve Vorming te Abcoude
- Begin Jaren 80:
Docent accordeon bij Stichting Crea te Amsterdam.
- 01-09-82 tot heden: Accordeondocent in Zoetermeer bij resp. "Streekmuziekschool Centrum Zuid-Holland", Stedelijke Muziekschool Zoetermeer en Stichting Kunst & Cultuur te Zoetermeer.
- 01-09-84 tot 01-07-02: Accordeondocent aan de Stichting "Vrije Academie Vlietstreek" te Leidschendam/ Voorburg.
- 01-09-1989 tot 01-09-2001: Docent keyboard aan bovengenoemde instituten te Zoetermeer en Leidschendam.

Ervaring als musicus.
- Vanaf 1975 freelance accordeonist voor bruiloften en partijen.
- 1980-1983 accordeonist in ensemble Conjunto Chiquinha, Braziliaanse muziek.
- 1983-1985 accordeonist in het Amsterdams Accordeon Kwintet.
-
Sinds 1995 accordeonist in "Coeur Vagabond" Musette- en Swingensemble. www.xs4all.nl/~berna.
- Sinds 26-05-02 heb ik ook een eigen website (in groei): www.xs4all.nl/~hjj

Overige capaciteiten.
Ik heb Atheneum-B gedaan en spreek vloeiend Duits en Engels, ook wat Frans. Ik ben perfectionistisch ingesteld en heb een behoorlijke type-ervaring, maar geen diploma hiervoor. Als thuisgebruiker van de computer ben ik vrij geroutineerd, alles wat aan Windows gerelateerd is daar kan ik mee overweg, ook op het DOS platform. Verder ben ik een kenner van het muzieknotatiesysteem Finale. Mijn interessen liggen op het gebied van de kunsten en de denksport en ik heb een goede teamgeest.

terug naar homepage